Drömroll på Malmö Stadsteater

I höst byggs Malmö Stadsteaters scen Hipp om till helarena, scenen hamnar alltså i mitten med publik på alla fyra sidor! Säsongen inleds med en fantastisk pjäs: Amadeus. Den är skriven av Peter Shaffer och hade urpremiär på Royal National Theatre i London 1979. Den har spelats världen över och även i West End, London och på Broadway, New York.

1984 gjorde Milos Foreman film av pjäsen och det är en av mina absoluta favoritfilmer. Det ska bli fantastiskt roligt att vara med i föreställningen och blåsa liv i titelrollen Wolfgang Amadeus Mozart. Dessutom är jag grymt snygg i 1700-tals peruk!
Inför biljettsläppet gjorde sydsvenskan en intervju med mig och Fredrik Gunnarsson, som ska göra huvudrollen som Antonio Salieri.

Föreställningen spelas på Malmö Stadsteatern, Hipp och har premiär 13 september 2014.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *