Info

Mattias debuterade på scen som Kotte i Solägget på Ringstorpsskolan i Helsingborg 1983 och fortsatte snabbt sin unga karriär som Mic i rymdäventyret Mic & Tic år 1984 med den nystartade musikteatergruppen Duvungarna, som även gav ut flera skivor med musik för barn.

År 2003 utexaminerades han som skådespelare från Teaterhögskolan i Malmö, debuterade på Hipp samma år som Birk i Ronja Rövardotter och har sedan dess synts i ett tjugotal produktioner på Malmö Stadsteater. Bland andra Festen, Rampfeber, Cabaret, Repeteras: Fröken Julie och Amadeus.

Mattias spelade huvudrollen i den hyllade komedin Revisorn med Romateatern på Gotland sommaren 2008. I radio har vi hört honom både i Radioteatern och julkalendern. Han medverkade också i ett fyrtiotal direktsända program av det populära sommarlovsmorgon i SVT 2003.

I sin professionella karriär har han spelat allt från klassiska familjedramer, som Lars Noréns Natten är dagens mor på Borås Stadsteater till farser som Michael Frayns Rampfeber på Malmö Stadsteater och hösten 2010 debuterade han som musikalartist i Monty Python’s Spamalot på Nöjesteatern.